U Loparama otvoren pogon firme ‘Smart sistem’

0

Načelnik opštine Lopare Rado Savić obišao je danas novootvoreni pogon firme “Smart sistem” koja se bavi proizvodnjom elektroinstalacija, a svoje proizvode izvoziće na tržište Švajcarske.

Savić je izrazio zadovoljstvo jer je otvoren još jedan pogon koji je izvozno orijentisan.

– U posljednje vrijeme povećao se  broj ljudi iz dijaspore koji ulažu u rodni kraj i to je rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta ali i povećanim izvozom – naveo je Savić.

On je dodao da ovaj poslodavac već ima ugovor o opremanju elektroinstalacija za više od 300 stanova u Švajcarskoj i izrazio uvjerenje da će izvoz firmu podići na viši nivo.

Vlasnik firme “Smart sistem” Goran Novaković, porijeklom je iz Lopara, a živi i radi u Švajcarskoj.

– Danas smo krenuli sa  proizvodnjom sistemskih elektroinstalacija za stanove. Za sada smo primili tri radnika, a do kraja godine obezbijedićemo još dva radna mjesta – rekao je Novaković novinarima.

On je najavio da će sljedeće godine proširiti proizvodnju sa elektroormanima.

– Materijal iz kojeg pravimo instalacije je uvezen iz Švajcarske, zatim radimo obradu i vraćamo nazad gotov proizvod – precizirao je Novaković.

Radnik Jovan Erić iz loparske mjesne zajednice Vukosavci zahvalio je svima koji su doprinjeli otvaranju ove firme u kojoj je našao zaposlenje.

Zajedno sa načelnikom Savićem novootvorenu firmu posjetio je i predsjednik Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj Stojan Stevanović, koji je rodom iz Lopara, predsjednik Skupštine opštine Milenko Ristić i drugi predstavnici lokalne vlasti, javila je Televizija BN.