U Ljubljani u utorak sastanak o Agrokoru, u fokusu rebrendiranje Mercatora

0

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sutra će otputovati u Sloveniju, gdje će prisustvovati novom ministarskom sastanku o situaciji u vezi sa poslovanjem koncerna “Agrokor”, saznaju Vijesti.ba.

Ministarska konferencija će biti održana u utorak, 17. aprila, u Ljubljani, a domaćin je ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravko Počivalšek.

Osim ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, konferenciji će prisustvovati resorni ministri zemalja regije.

“Na tom sastanku mi bismo trebali da sagledamo trenutno stanje u sistemu ‘Agrokora’ i mjere koje su preduzete u posljednjem periodu. Poseban fokus biće na pitanjima uspješnosti rebrendiranja ‘Mercatora’, te stanju dugova prema dobavljačima, ali i procjena dalje dugoročne održivosti sistema”, potvrdio je ministar Šarović u intervjuu za Vijesti.ba.

Kako je istakao, nova ministarska konferencija uslijediće nakon određenog perioda kada tema poslovanja “Agrokora” nije bila u fokusu interesovanja.

“Ovom prilikom mi ćemo iznijeti stajališta po pitanju firmi kćerki ‘Agrokora’, te da li je došlo do stabilizacije ili pogoršanja u njihovom radu, da li je dug prema dobavljačima povećan ili smanjen. Posebno važno pitanje za BiH je proces rebrendiranja ‘Mercatora'”, istakao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.