U jeku krize i pandemije zaposlili 80 radnika

0

Dok veliki broj radnika u Bosni i Hercegovini ostaje bez posla a mnoge firme bore se za opstanak, kompanija Robot uposlila je 80 novih radnika. Robot je u petak u mjestu Matuzići Doboj-Jug otvorio novu trgovinu na 6.000 kvadratnih metara, te zaposlio 80 ljudi.

– Iako smo planirali odgoditi otvorenje našeg novog prodajnog centra zbog trenutnih dešavanja u zemlji i regiji, odlučili smo suprotno. Odustali smo od mnogobrojnih  aktivnosti koje su prvobitno planirane, onemogućili bilo kakva masovna okupljanja, te organizovali put do sigurne kupovine – kazali su iz Robota.

Smatraju da je u ovom momentu najpotrebnije građanima obezbijediti dovoljne količine osnovnih životnih proizvoda, koje su ovih dana u deficitu, te im na taj način olakšati i dati mogućnost kupovine.

Pri tome zaposleno je novih 80 radnika, što je u ovim momentima za Doboj-Jug ohrabrujuća situacija.

Kako je trgovina obezbijeđena dovoljnim količinama svih roba, na ovaj način su, kako kažu, djelomično umirili građane i obezbijedili njihove potrebe, a sve u cilju smanjenja panične situacije u zemlji.

– Uložili smo sve svoje resurse u rješavanju trenutnih prepreka, te se nadamo da ćemo zajedno prevazići novonastalu situaciju. Napominjemo da se roba i dalje isporučuje prema redovnim isporukama, deficitarna roba dolazi sporije u ograničenim količinama zbog dužeg zadržavanja na graničnim prelazima, što je ujedno i jedini razlog kašnjenja takvih vrsta proizvoda u svim trgovinama, ali razloga za paniku nema – kažu iz Robota.