U Hrasnici se otvara 250 radnih mjesta

0

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur obišao je pripremne radove za proširenje proizvodnih kapaciteta firme Adana Co. u Hrasnici.

Ova kompanija dobila je građevinsku dozvolu te će po završetku radova, obezbijediti do 250 radnih mjesta u ovom pogonu.

Vlasnik kompanije Nermin Ademović iskazao je zadovoljstvo što će otvoriti proizvodni pogon na Ilidži i zahvalio se načelniku Muzuru i općinskoj administraciji na podršci u administrativnim procedurama za prikupljanje neophodne dokumentaciju za početak radova.

„Zadovoljstvo mi je što smo obišli pripremne radove za proizvodni pogon ove kompanije i što će Ilidža dobiti jedan ovako veliki proizvodni pogon koji će obezbijediti do 250 radnih mjesta. Želimo da unapređujemo lokalnu zajednicu u obostranom interesu, investitora i građana te je garant uspjeha i razvoja saradnja između realnog i javnog sektora. Trudimo se da kroz efikasnu podršku administracije budemo najpoželjniji partner investitorima“, kazao je načelnik Muzur.

Adana Co osnovana je 1997. godine i bavi se proizvodnjom namještaja. Svoje proizvode izvoze van Bosne i Hercegovine te su njihovi klijenti uglavnom kuće koje se bave dizajnerskim namještajem.