U Gradačcu otvoren još jedan novi pogon, radiće za svjetsko tržište

0

Pirić Magneti d.o.o. sa sjedištem u Gradačcu svečano je otvorio novi pogon u Industrijskoj zoni III.

Partner firme je firma Magnet – Shultz iz Njemačke koja svoje tržište ima u SAD-u i Kini a novootvoreni pogon radit će za Magnet – Shultz prema najnovijim dostignućima u ovoj branši, saopćeno je iz Općine Gradačac.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić u svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo otvaranjem još jednog privrednog subjekta koji će doprinijeti razvoju općine Gradačac i novom zapošljavanju.

Izrazio je i zadovoljstvo što je ova firma iz Njemačke prepoznala Gradačac kao općinu sa povoljnim privrednim okruženjem. Ovom prilikom načelnik se osvrnuo i na aktivnosti koje se provode na izgradnji ove i drugih industrijskih zona u cilju što većeg privređivanja i investiranja u općinu Gradačac.

Aktivnosti Općine Gradačac na izgradnji i opremanju Industrijskih zona infrastrukturnim objektima doprinijele su da ova općina ima preko 9000 zaposlenih kao i da je u vrhu po izvozu u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U toku je i realizacija najznačajnijeg projekta Vodosnabdijevanja i zaštita okoliša (Rekonstrukcija prečistača sa proširenim kanalizacionim sistemom) čime se obuhvata i područje ove Industrijske zone.

Prije svečanog otvaranja delegacija privrednika posjetila je pogone TMD-AGS d.o.o. Gradačac, TMD-Hanibal d.o.o. Gradačac, KOVGRAD d.o.o. Gradačac i TMD Group d.o.o. Gradačac gdje su se upoznali s načinom rada ovih uspješnih privrednih subjekata.