U Goraždu otvoreni 13. Dani jabuke

0

U Goraždu je 13. put otvoren Sajam “Dani Jabuke”.  Dobrodošlicu gostima i učesnicima Sajma poželio je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović koji je naglasio kako je Goražde ranije bilo prepoznatljivo po autohtonoj jabuci, šljivi i orahu, te da će se ubuduće veća pažnja posvetiti razvoju poljoprivrede i turizma, čemu veliki doprinos daje i sam Sajam.

Na manifestaciji, po kojoj je Goražde postalo prepoznatljivo u cijelom regionu, ove godine svoje proizvode predstavlja više od 80 izlagača. Svi izložbeni kapaciteti u prostoru dvorane “Mirsad Hurić” su popunjeni, a ove godine pored izlagača iz BiH na sajmu će svoje proizvode predstaviti i privrednici iz Albanije, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Mirsad Hubanić, predsjednik Udruženja “Dani jabuke” ističe da poljoprivredna i prehrambena industrija uglavnom imaju primat i na ovogodišnjem sajmu, dok će se predstaviti i organizacije iz oblasti turizma ruralnog razvoja i nevladinog sektora.

Podršku Sajmu dalo je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Otvaranju Sajma prisustvovali su brojni zvaničnici, među kojima i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, načelnica Općine Visoko Amra Babić, načelnik Opštine Foča Radisav Mašić i brojni drugi gosti, piše Patria.