U centru Sarajeva gradit će se novi poslovno-apartmanski kompleks

0

Sarajevski hotel Holiday je zbog jedinstvenog i prepoznatljivog izgleda, ali i burne prošlosti, jedan od prepoznatljivijih simbola glavnog grada BiH.

Belmina Bajrović, izvršna direktorica Europe Groupa, govorila je za Večernji list o tome kako se Holiday prilagođava novom vremenu i što su danas njegovi glavni aduti.

– Za potrebe renoviranja hotela Holiday uložili smo značajna sredstva. Svake godine nadograđujemo te dodatno investiramo u sam hotel. U potpunosti smo renovirali sobe te smo stari “casino” renovirali u dvije velike konferencijske dvorane s najnovijom tehnologijom, što se pokazalo kao odličan potez. Uz to, renovirali smo i Café Inn, lobby, u potpunosti renovirali wellness-centar i tako dalje. U partnerstvu smo otvorili i Cineplexx kino te je nedavno otvoren i najmoderniji supermarket u gradu i šire – Crvena jabuka, koji je u sklopu hotela. S obzirom na to da je hotel Holiday okružen najvećim šoping-centrima, kao što su Sarajevo City Center, Alta Shopping Center, Importanne Center, Crvena jabuka, te drugim najpoznatijim poslovnim zgradama, to mu to daje veliku prednost za MICE i korporativni turizam jer je hotel Holiday ujedno i najveći kongresni hotel u središtu grada – kazala je Bajrović.

Istakla je kako je razdoblje pandemije za cijelu grupaciju bilo jako teško.

– Ipak, trudili smo se ostati aktivni te smo cijelo vrijeme hotele zadržali otvorenima. Možemo reći da to teško razdoblje lagano prolazi, kao i naši financijski gubici koje smo tada pretrpjeli. Radimo na promociji, pratimo trendove, obilazimo sve najveće svjetske sajmove, radimo na konstantnom poboljšanju standarda hotelijerstva, na edukacijama te smo tako uspjeli vratiti naše goste, ali i privući nove. Ova godina za nas je za sada uspješna te je ljetna sezona bila više nego zadovoljavajuća. S ponosom možemo reći kako je hotelska grupacija Europe Group u prvoj polovini godine ostvarila porast prihoda od 47% u odnosu na isto razdoblje 2021. godine te premašila rekordne poslovne uspjehe iz 2019. godine, koja je svima bila jedna od najuspješnijih godina – kazala je.

Najavila je i nove investicije.

– Naši planovi, uz očuvanje i podizanje kvalitete usluge u postojećim hotelima, uključuju i poslovno-apartmanski projekt koji će se raditi u neposrednoj blizini hotela Holiday. Sigurni smo da će novi sadržaji biti prava atrakcija te ugodno iznenađenje za građane iz Sarajeva, BiH i šire – poručila je između ostalog Bajrović.