U BiH hapšenje u vezi s oružjem u blizini Vučićeve kuće

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode jednu osobu koje se navodno dovode u vezu s oružjem pronađenim u Jajinicima nedaleko od kuće premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a kazali su nam da su pripadnici MUP-a RS lišili slobode osobu na području RS-a po potjernici MUP-a Srbije, a zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja ili promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osoba je uhapšena na području Banja Luka i predata je za vikend Sudu Bosne i Hercegovine zbog određivanja ekstradicije.

Podsjećamo, u šumi u blizini porodične kuće srbijanskog premijera policija je po prijavi mještana Jajinaca našla oružje u sanducima u kojima se čuva ova vrsta naoružanja.

Policija je pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara. Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Zolja, ručni bacač, koja služi za uništavanje oklopnih vozila, tenkova ili blindiranih automobila, nađena je 15 metara prije skretanja za kuću oca Aleksandra Vučića, na mjestu gdje zbog konfiguracije terena mora da se uspori.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je kako je utvrđeno da bacač dolazi sa jednog dijela hrvatskog ratišta, a dvije bombe sa ratišta u blizini Sarajeva.

Klix