U bh. opštini položen temeljac za modernu fabriku, prvi put u 40 godina

0

U opštini Prozor-Rama danas je položen kamen temeljac za izgradnju tvornice “GS-Rama”.

Polaganju temeljca prisustvovali su Snježana Köpruner, direktorica kompanije “GS Holding“ iz Njemačke sa saradnicima iz firme Liebherr iz Bischofshofena, Helmutom Kaindlom i Hannesom Rieserom, načelnik Jozo Ivančević i drugi.

Prisutnima se obratio načelnik Ivančević, koji je rekao da se prvi puta, nakon 40 godina, polaže kamen temeljac za savremeni proizvodni pogon.

– S velikim zadovoljstvom vas pozdravljam na ovoj svečanosti povodom polaganja kamena temeljca novom tvorničkom kompleksu. Gospođi Köpruner želim reći: Hvala ti! Hvala ti na povjerenju koji si ukazala općini Prozor-Rama, hvala na povjerenju koji si iskazala i meni kao Načelniku ove općine. Hvala ti na nadi koju si, svojom odlukom da novu tvornicu gradiš upravo ovdje, u Prozoru-Rami, dala ramskom narodu, svima onima koji pokušavaju da svoju budućnost grade blizu svojih domova – kazao je Ivančević.

Prisutnima se pozdravnim govorom obratila Snježana Köpruner.

– Dragi prijatelji, dragi poznanici, neću pozdravljati i zahvaljivati svakom ponaosob. Mogu reći da ste me ugodno iznenadili i zato vam najljepša hvala. Ali, moram napraviti iznimku i pozdraviti ljude koji su prevalili prilično dug put kako bi uveličali ovaj događaj, a to su predstavnici austrijske firme Liebherr iz Bischofshofena, koja je već više od desetljeća jedna od naših najvjernijih kupaca i čijim proizvodima ćemo krenuti u pokretanje proizvodnje – kazala je Köpruner, javio je Ramski vijesnik.