U Beogradu otvoreno sjedište Sekretarijata Transportne zajednice

0

Sjedište Sekretarijata Transportne zajednice jugoistočne Evrope otvoreno je danas u Beogradu.

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je otvaranje Sekretarijata, kao prvog sjedišta međunarodne zajednice u Srbiji, velika čast za Beograd i Srbiju i zahvalila za podršku svim partnerima u regionu.

“Danas svi zajedno šaljemo važnu poruku da možemo uspešno da sarađujemo sa svim partnerima u regionu i nalazimo načine da prevazilazimo prepreke i imamo bolju budućnost”, poručila je Brnabićeva, koja je prisustvovala otvaranju Sekretarijata.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović istakla je da će Transportna zajednica pomoći dostizanju višeg životnog standarda za sve građane u regionu, koji će sada biti bliži EU, prenose beogradski mediji.

“Sa Transportnom zajednicom jednom nogom smo već u EU”, ocijenila je Mihajlovićeva.

Osnivanje Transportne zajednice dogovoreno je i potpisano 2017. godine u okviru Berlinskog procesa, a Beograd je na ministarskom sastanku Transportne zajednice u Briselu jednoglasno izabran za sjedište stalnog Sekretarijata.

Otvaranju sjedišta Sekretarijata prisustvovali su i evropski komesar za transport Violeta Bulc, vršilac dužnosti direktora Transportne zajednice Alen Baron i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Srna