TZ HNK-a na Međunarodnom sajmu turizma u Italiji

0

Turistička zajednica HNK-a sudjeluje na 53. međunarodnom sajmu turizma ITG Incontri koji se održava od 13. do 15. oktobra u italijanskom gradu Riminiju na kojem nastupa preko 2.400 izlagača.

Riječ je vodećem italijanskom sajmu namijenjenom predstavnicima turističke industrije (turističkim organizacijama, agencijama i turoperaterima) koji nudi mogućnost umrežavanja, pokretanja poslovanja, inovacije i držanje koraka s tržišnim trendovima.

Na izložbenom paviljonu TZ HNK-a prezentirani su svi segmenti turističke ponude tog kantona s posebnim naglaskom na gastronomiju, vinsku cestu, kulturno-historijske spomenike, vjerski turizam, seoski turizam, aktivni odmor u prirodi i razne manifestacije.

Značajan doprinos prezentaciji turističke ponude Hercegovine doprinijela je i Turistička agencija Fortuna iz Mostara, koja je i suizlagač u paviljonu.

Predstavnici TZ HNK-a na ovom sajmu posebno ističu veliku posjećenost svog paviljona, posebno pojedinačnih posjetitelja koji iskazuju veliko zanimanje za BiH.

Štand TZ HNK-a posjetio je i velik broj turističkih agenata i turoperatora iz Italije te drugih svjetskih zemalja.

Istovremeno, Sajam je izuzetno važan za TZ HNK-a jer veliki broj Italijana, upravo iz južnog dijela zemlje, dolazi u Hercegovinu.