Tuzla će dobiti hotel Salt City

0

Nakon izgradnje savremenog stambeno-poslovnog objekta (SPO) „Square“ na Trgu Slobode, INPROZ Group d.o.o. Tuzla najavljuje i nove građevinske projekte u gradu soli. 

– Nakon završetka radova, dobijena je upotrebna dozvola za SPO Square, čime je uspješno okončan prvi projekat INPROZ Group d.o.o. Takođe, sa 12. decembrom 2019. godine počela i izgradnja Stambeno poslovnog objekta Atik Mahala, a već sada možemo najaviti i početak radova na ekskluzivnom i luksuznom Hotelu ‘Salt City’ u samom centru Tuzle. Radovi su predviđeni za april/maj 2020. godine – za Tuzlanski.ba istakao je Nino Džambić, direktor kompanije INPROZ group iz Tuzle.

Hotel Salt City

Objekat luksuznog hotela “Salt City” će biti u obuhvatu centralne prostorne cjeline Grada Tuzla (Ulica Albina Herljevića). Hotel će sadržavati ukupno 25 smještajnih jedinica, koje su projektovane na bazi jednokrevetnih, dvorkrevetnih, trokrevetnih i apartmanskih jedinica.

Na petoj etaži će biti smješten caffe bar sa panoramskim pogledom. Obzirom na atraktivnost lokacije kao i sami eksterijer hotela nesumnjivo da će biti razlog više za dodatno privlačenje turista u grad soli.

U prvoj polovini decembra počela je i izgradnja SPO “Atik Mahala” u istoimenoj ulici. Objekat će obuhvatiti površinu od 600 m2 a u sklopu objekta biće izgrađeno ukupno 10 stambenih jedinica i 2 poslovna prostora.

Izgradnjom objekta zaigurno će jedna od najstarijih tuzlanskih ulica biti dodatno osvježena i uljepšana.  

Stambeno-poslovni objekat “Square” idelano se uklopio u cjelinu najvećeg Trga u BiH, uz poslovne i ugostiteljske objekte koji će u poslovnom dijelu biti otvoreni, sigurno će dodatno obezbjediti veće zadržavanje grđana i kvalitetniju ponudu.