Turski elektrošok pištolj i na bh. tržištu

0

Između turske kompanije Albayrak i kompanije Kalender Consulting sa sjedištem u Zagrebu potpisan je ugovor o prodaji Wattozza, elektrošok pištolja turske proizvodnje, a riječ je ugovoru vrijednom 10 miliona dolara.

Kompanija iz Zagreba će vršiti zastupanje i distribuciju električnog pištolja u Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz turske kompanije Albayrak navedeno je kako je ranije potpisan ugovor o prodaji domaćeg i nacionalnog elektrošok pištolja s malezijskom kompanijom Dian Synergy, u vrijednosti od pet miliona dolara.

Nakon ugovor s Malezijom, turska kompanija je nastavila sa sklapanjem novih međunarodnih ugovora.

“Novi kolektivni ugovor vrijedan 10 miliona dolara potpisan je s kompanijom Kalender Consulting iz Zagreba, koja će vršiti zastupanje i dustribuciju u Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji”, naveli su iz kompanije Albayrak.

Osim zemalja Balkana, potpisan je predugovor o prodaji Wattozza za Gruziju, a u skoro vrijeme se očekuju i pregovori oko prodaje u Njemačku, Veliku Britaniju i Vijetnam.

Predsjednik Upravnog odbora turske kompanije Adnan Albayrak je komentarišući već zavidnu potražnju za ovim oružjem turske proizvodnje, kazao kako je Wattoz prvi i jedini bežični elektrošoker pištolj na daljinsko upravljanje u svijetu.

Albayrak je dodao kako Wattozz, u poređenju s američkim konkurentom Taserom, ima brojne posebnosti i sve će više biti zastupljen policijskim snagama u svijetu, te će smanjiti upotrebu vatrenog oružja.

“Spriječit ćemo smrtne i slučajeve teškog ranjavanja. Veoma smo sretni i ponosni što se za nas domaći i nacionalni proizvod zanimaju policijske i sigurnosne snage iz cijelog svijeta. Počeli smo s razmatranjem ponuda za distribuciju i prodaju”.

Očekivanja Turske su da će od prodaje Wattozza na godišnjem nivou ostvarivati dobit od 250 miliona dolara.