Turska Zeren Group želi otvoriti banku u Crnoj Gori

0

Kompanija Zeren Group, koja već 50 godina uspješno posluje u Turskoj, kao i u šest drugih zemalja, izrazila je namjeru da proširi postojeće poslovanje u Cnoj Gori, ulažući sopstveni kapital u otvaranje banke.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, kompanija takođe posluje u oblasti energetike i metalne industrije.

Generalni direktori u Ministarstvu finansija, Danko Dragović, nadležan za ekonomsko finansijski sistem i Bojan Paunović, nadležan za državni budžet, razgovarali su sa turskim ambasadorom u Crnoj Gori Baris Kalkavanom i direktorom turske kompanije Zeren Group, Mustafom Yigit Zerenom, koji je i potpredsjednik Turske privredne komore u Crnoj Gori, prenio je Bankar.me.

– U skladu sa informacijama sa skorašnjeg sastanka Kalkavana u Ministarstvu fiansija o postojanju velike zainteresovanosti turskih investitora za ulaganje u Crnu Goru, danas je ukazana prilika jednoj od njih da predstavi svoje investicione ideje. Naime, Zeren Group, koja već 50 godina uspješno posluje u Turskoj, kao i u šest drugih zemalja, izrazila je namjeru da proširi postojeće poslovanje u Cnoj Gori, ulažući sopstveni kapital u otvaranje banke – navodi se u saopštenju.

Dragović je ocijenio pozitvnom inicijativu za dodatnim širenjem bankarske ponude u Crnoj Gori, ističući da je bankarski sektor stabilan i da posluje profitabilno.