Turistički potencijali BiH predstavljeni u Sofiji

0

Direktor Agencije za promociju stranih investicija /Fipa/ BiH Gordan Milinić predstavio je danas u Sofiji, u okviru Balkanske konferencije o malom i srednjem preduzetništvu, potencijale za ulaganje u turistički sektor BiH.

Balkanska konferencija o malom i srednjem preduzetništvu okupila je predstavnike kompanija iz cijele Evrope, opština i vladinih institucija zemalja Balkana, saopšteno je iz Fipe.

Skup u Sofiji predstavlja odličnu priliku za predstavljanje mogućnosti za ulaganje, a zainteresovani investitori imali su priliku da čuju informacije o poslovnom ambijentu i da se upoznaju o komparativnim prednostima zemalja Bakana za strane investitore.

Milinić je upoznao predstavnike kompanija o pogodnostima za ulaganje koje BiH nudi investitorima i o raspoloživim projektima iz sektora turizma, i to zimskog i planinskog, zdravstvenog i spa, eko i avanturističkog, morskog, kulturnog i vjerskog, kao i o projektima za izgradnju hotela u BiH.

On je rekao da je turizam privredna grana u usponu i da je BiH poznata po prirodnim ljepotama, zimskim sportovima, kulturnoj baštini, arhitekturi, gastronomiji.

Fipa će zainteresovanim investitorima pružiti punu podršku u svim fazama realizacije investicije, od inicijalnih informacija o projektima, organizovanja sastanaka sa relevantnim institucijama, davanja pravnih savjeta, kao i podršku nakon realizacije investicije kroz afterker program. (Srna)