Trostruka nagrada Red Dot Award 2018 za Schüco

0
AluKönigStahl je oficijelni distributer najkvalitetnijih aluminijskih profila Schüco za prozore, vrata i fasade.

Kvaliteta je dokazana i ovogodišnjom trostrukom nagradom Red Dot Award za novi Schüco klizni sistem ASE 60/80, Schüco Seamless Combination, te protivpožarna platforma Schüco FireStop. Kriteriji za dodjelu nagrada su bili stepen inovacije, funkcionalnost i kvaliteta proizvoda.

Schüco ASE 60/80

S novim Schüco kliznim sistemom ASE 60/80 moguće je realizovati klizna vrata sa minimalnom vizuelnom širinom profila. U navedenom sistemu je prečka profila u potpunosti integrisana u okvir proizvoda. Ostale karakteristike su izvrstan dizajn i komfor, jednostavna upotreba i ugradnja.

Schüco Seamless Combination

Schüco Seamless Combination predstavlja kombinaciju kliznog sistema Schüco ASS 77 PD (Panorama Design) sa fasadnim sistemom FWS 35 PD, u kome su vizuelne širine profila samo 35 milimetara. Minimalistički dizajn je naglašen kroz integraciju prečke profila u podu, zidu i plafonu.

Schüco FireStop

Aluminijska protivpožarna platforma Schüco FireStop predstavlja estetsko rješenje za protivpožarna vrata s inovativnom tehnikom. Uska vizuelna širina profila od samo 127 mm, omogućava proširenje sistema na dimenzije prolaza od 1.500 mm širine do 3.100 mm visine. Ostale karakteristike su skriveni okovi u vratima kao i elegantan dizajn.

Više informacija o proizvodima i kompaniji na www.alukoenigstahl.ba