Trivić: Podsticaji Vlade RS pomogli da se ne otpuštaju radnici

0

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić izjavio je da su podsticaji i pomoć Vlade Republike Srpske, naročito u prvom periodu krize izazvane virusom korona, bili značajni zato što je pomogla poslodavcima da ne otpuste radnike.

“Uprkos svim problemima, mi smo ovu krizu ‘izgurali’ bez nekih velikih posljedica. Posljedice otpuštanja bile bi teške i za radnike i za poslodavce, ali je evidentno da ta radna mjesta nisu ugašena”, rekao je Trivić za Alternativnu televiziju.

Prema njegovim riječima, sektor ugostiteljstva i turizma, ali ne cjelokupan, kao i putnički saobraćaj djelimično, značajnije su ugroženi od ostalih grana privrede.

On je istakao da je situacija trenutno takva da se efekti krize mogu izdržati, da je veoma važno da nije izgubljena nijedna veća industrijska firma, ali je ukazao kako je bilo zatvaranja nekih manjih zanatskih radnji.

On je izrazio očekivanje da se u idućoj godini, kada se situacija sa koronom malo smiri, pojave novi investitori u Republici Srpskoj.

Srna / D.H.