Trebinje puno turista, traži se krevet više

0

Za praznike se u Trebinju traži krevet više – hvale se iz tamošnje turističke organizacije.

Živopisni pejzaž i arhitektura, dobra hrana, a od skoro i Zimzograd, upotpunili su ponudu koja je oduševila Crnogorce, Turke, Srbe. Ove godine neće biti zime za Ljubišu Vujovića, prodavca u jednoj od kućica na Trgu slobode. Kaže, na sezonu ne može da se požali.

“Primjetno je da su bili turisti iz Koreje, iz Italije, neke ture Rusa, i tako. To je primjetno, veliki je broj, posjećenost je bila dobra što se tiče ove godine”, kaže Ljubiša Vujović, prodavac u Zimzogradu.

Hoteli su, kažu ugostitelji, nešto puniji nego prethodne zime. To potvrđuju i u turističkoj organizaciji. Kažu, još je rano da sumiraju sezonu, ali za sada sve ide kao po loju.

“Opšti utisci zasnovani su na nekim našim komunikacijama sa turtičkim subjektima. Definitivno je Zimzograd obogatio našu turističku ponudu”, ističe Žarko Vico, iz turističke organizacije Trebinja.

Trebinjci su poznati kao gostoljubiv narod, kažu građani. Svakog će dočekati raširenih ruku. Ponosni su na svoj grad u kome se, uvjeravaju, za svakog nađe ponešto. I turisti kažu da se odlučno zabavljaju.

Od početka prošle godine, u gradu na Trebišnjici registrovano je više noćenja nego 2015. a prihodi su porasli za oko 20 odsto. Na konto boravišne takse uplaćeno je oko 85 hiljada maraka. (ATV)