Trebinje: Okrugli sto za sektor poljoprivrede

0

U Trebinju će danas biti održan okrugli sto o temi “Diskusija o prioritetima za razvoj intervencije”, koji organizuju USAID/Švedska kroz Projekat razvoja tržišne poljoprivrede dva (FARMA 2).

Cilj skupa je da se svim relevantnim akterima u sektoru poljoprivrede predstave ciljevi i planovi FARMA dva projekta, te da se diskusijom ti planovi usklade sa potrebama na terenu, saopšteno je iz Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/.

Partner u organizaciji skupa, kojem prisustvuju svi relevantni akteri u sektoru poljoprivrede na lokalnom i regionalnom nivou, jeste Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Republike Srpske – Područna jedinica Trebinje.

Ovakav skup juče je održan u Mostaru, a prethodnih dana u Zenici, Livnu i Goraždu.

Tokom oktobra i novembra, USAID/Švedska FARMA dva projekat organizuje seriju okruglih stolova širom BiH, na kojima će sa lokalnim i regionalnim akterima iz sektora poljoprivrede otvoriti diskusiju o prioritetima za razvojne intervencije u narednih četiri do pet godina.

Planirano je 11 ovakvih skupova – u Zenici, Livnu, Goraždu, Mostaru, Trebinju, Tuzli, Bijeljini, Brčkom, Bihaću, Doboju i Banjaluci, nakon čega će na završnom događaju u Sarajevu biti sumirani zaključci svih diskusija.

Okrugli sto u Trebinju zakazan je za 12.00 časova u prostorijama HET-a.