Traže se radnici za najudaljenije mjesto na svijetu

0

Posao se nudi na najmanje naseljenom i najhladnijem svjetskom kontinentu

Baza “Port Lockroy” na Antarktiku, glavno mjesto dobrotvorne organizacije, ponovo zapošljava ljude koji će popuniti uloge voditelja baze, upravnika trgovine, posmatrača divljih životinja i voditelja pošte za nadolazeću sezonu od novembra 2024. do marta 2025.

Sigurno ste nekad maštali da se maknute od posla koji radite. Ok, nije vam loše, ali opet, dosadilo vam je da radite sa istim ljudima i slušate iste priče. Svi koji se tako osjećaju, a stanovnici su Ujedinjenog Kraljevstva, imaju priliku nešto i da preduzmu po tom pitanju.

Naime, “UK Antarctic Heritage Trust”, ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva.

Da, dobro ste pročitali, posao se nudi na najmanje naseljenom i najhladnijem svjetskom kontinentu, piše Punkufer.hr.

Baza “Port Lockroy” na Antarktiku, glavno mjesto dobrotvorne organizacije, ponovno zapošljava ljude koji će popuniti uloge voditelja baze, upravnika trgovine, posmatrača divljih životinja i voditelja pošte za nadolazeću sezonu od novembra 2024. do marta 2025.

“Port Lockroy” proslavio je 80. godišnjicu prošlog mjeseca, a izvorno je postavljen kao tajna misija iz Drugog svjetskog rata još 1944. godine. Zapravo, to je najstarija stalna britanska baza na Antarktiku, prenosi Nova.

Ali, mjesto nema samo zanimljivu istoriju. Ostrvo na kojem se smjestio, Gouider, veličine je otprilike fudbalskog igrališta i dom je koloniji posebne vrste pingvina. Godišnje ga posjeti oko 15.000 ljudi.

Zvuči interesantno? Pa, prema opisu posla, dobrotvorna organizacija traži ljude koji nisu samo strastveni prema Antarktiku, već i koji su otporni, fizički spremni i mogu se pridržavati strogih protokola.

Oni koji dobiju posao moraće da izdrže i 24-satno dnevno svjetlo i da budu bez tekuće vode cijelih pet mjeseci.