Traže se radnici za jednu od najmodernijih tvornica u BiH

0

Uskoro će prvi proizvodi iz ove tvornice biti na tržištu

Kompanija Violeta traži radnike za svoju novu modernu tvornicu ambalaže u Grudama. Ovo je nova tvornica kartonske ambalaže koja će biti najmodernija te vrste u regionu.

– Pridružite se prvom timu nove tvornice kartona i zajedno s nama gradite temelje budućeg poslovanja. Sigurni smo da zajedno možemo pisati velike poslovne stranice. Tražimo timske igrače koji će osigurati da posao teče glatko, gdje će brzina i preciznost rezultirati najkvalitetnijim proizvodima na tržištu – naveli su iz kompanije.

Natječaj ostaje otvoren do 4. marta 2024. godine.

Podsjetimo, kako je za BiznisInfo.ba nedavno ekskluzivno kazao vlasnik Violete Petar Ćorluka, svi radovi su pri kraju i već u ovoj godini proizvodi iz ove fabrike će biti na tržištu. Testna proizvodnja već je započela.

– Kapacitet tvornice će biti 60.000 tona u jednoj smjeni a proizvodit će se visokokvalitetna ambalaža za razne vrste robe: voće, povrćem keks, meso… Riječ je o vrlo zahtjevnim, tzv. “shelf-ready” kutijama koje koriste moderni trgovački lanci – kazao je tada Ćorluka za BiznisInfo.ba.

Prema njegovim riječima, tu vrstu ambalaže ne proizvodi niko u Bosni i Hercegovini a cilj njegove kompanije i jeste da rade ono što ne rade drugi.

– To se do sada uvozilo, a od sljedeće godine ne samo da se neće morati uvoziti već će se i izvoziti. Već smo dogovorili izvoz u nekoliko zemalja, među njima su Albanija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija… – kazao nam je ovaj poduzetnik.