Travnik dobio hotel s četiri zvjezdice

0

U Travniku je sinoć uz vatromet i brojne zvanice otvoren „Vezir Palace“, prvi hotel sa četiri zvjezdice u ovom gradu. Hotel su precijecanjem vrpce otvorili načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić, premijer Vlade SBK Tahir Lendo i vlasnik hotela Nermin Bajrić.

Kako su zbog nedostatka hotelskih kapaciteta turisti često zaobilazili Travnik ili skraćivali svoj boravak u njemu, otvaranjem hotela turističko-ugostiteljska ponuda ovog grada biće značajno obogaćena.

Potrebu za postojanjem jednog modernog hotela koji bi zadovoljio potrebu domaćih i stranih turista prepoznao je i investitor – travnička kompanija Bajrić BN d.o.o.

– Travnik je sada sigurno dobio jedan reprezentativan hotel i to u atraktivnom turističkom dijelu grada – kazao je vlasnik kompanije Nermin Bajrić.

Otvaranje novih smještajnih kapaciteta je pokazatelj da se u posljednjim godinama turistički promet znatno povećao i da se dosta toga uradilo po pitanju promocije ovoga kraja, rečeno je na otvaranju.

– No potrebno je još ulaganja, prije svega u infrastrukturu ali i u zakonske odredbe kako bi Travnik konačno dobio pravo mjesto koje zaslužuje na svjetskoj turističkoj mapi, kazao je direktor Turističkog ureda TZ SBK/KSB Miroslav Matošević.

Premijer Lendo je istakao da je Travnik konačno dobio objekat koji je dugo čekao te da je na ovaj način pokrenuta inicijativa brojnih investitora da u ovom gradu grade hotele.

Hotel se nalazi u centru Travnika, nasuprot srednjovjekovne travničke tvrđave.

Sadrži 24 dvokrevetne sobe i 6 apartmana ukupnog kapaciteta 72 ležaja. Sve sobe opremljene su sa plazma TV uređajem, besplatnim wi-fijem i 24-satnom kablovskom televizijom. 6 luksuznih trokrevetnih apartmana.