Todorić: Pad prodaje Konzuma u januaru 15 posto!

0

Ivica Todorić, osnivač Agrokora, oglasio se danas novim postom na svojoj internetskoj stranici, u kojem analizira „nesposobnost vanredne uprave Agrokora“, uz poruku “maknite se od posla kojeg ne znate, dosta je vaše štete!”.

Todorić, između ostalog, navodi da Konzum u januaru 2018. ima pad prodaje od novih 15 posto, te da je Agrokor 2017. imao 5-6 milijardi kuna manji prihod u odnosu na 2016.  

On kaže da je u nekoliko navrata u svojim blogovima pisao o „bolno vidljivoj nesposobnosti izvanredne uprave u upravljanju Agrokorom“.

Prognozirao sam pad prihoda u 2017. grupe Agrokora za 20 posto bez Mercatora, a danas, nažalost, svjedočimo rezultatu koji će značiti oko 5-6 milijardi kuna manji prihod 2017. u odnosu na 2016, napisao je Todorić koji je trenutno u Londonu, dok kompanijom upravlja hrvatska vlada.

Prema njegovim riječima, ovu rezultati su „plod anarhičnog upravljanja vanredne uprave i potpunog nepoznavanja načina vođenja kompanija i industrije u kojoj se nalaze“.

Ustvari, očito, ti su ljudi potpuno nekompetentni za posao koji su preuzeli, piše Todorić u svom blogu u četvrtak.

Todorić ocjenjuje i da izvještaji vanredne uprave u javnosti pokazuju da sažeti plan održivosti Agrokora nema rješenja, a da sve radnje i pokazatelji rada uprave Ante Ramljaka vode Agrokor u stečaj.