Tešanj: Bazeni na izletištu Kiseljak u funkciji već ovog ljeta

0

U Općini Tešanj jučer je upriličeno potpisivanje ugovora za završetak i puštanje u rad bazena na Kiseljaku sa firmom Nedjing Tešanj. Istovremeno je potpisan i Sporazum o saradnji između Općine Tešanj, JU Sportsko-rekreativnog centra i firmi Belif I Oaza.

Vrijednost ugovora za izvođenje druge faze radova je 150 000 KM. Kako je za ZOS radio pojasnio Suad Huskić, načelnik općine Tešanj ovaj ugovor će se finansirati sredstvima budžeta općine Tešanj i podrazumijeva gradnju mokrog čvora, nabavku opreme i filterske stanice za bazene na Kiseljaku i pripremu i gradnju tuš kabina.

– Osim ovog ugovora u ovoj godini planiramo ugovaranje izrade zaštitne ograde, pristupnih staza i onog ostalog što treba za bazen i to ćemo obezbjediti sredstvima UNDP-a – kazao je Huskić.

Izvođač radova je firma Nedjing i planirani rokovi su 40 dana od uvođenja izvođača u posao.

Emina Travančić, direktorica firme Nedjing je kazala da su potpisali radove na drugoj fazi uređenja bazena na Kiseljaku. Projekat sadržava prateći objekat i mašinski objekat za sami bazen odnosno za doziranje i održavanje vode.

Potpisan je i sporazum o saradnji i partnerstvu kojim su definisani odnosi i obaveza koje preuzimaju općina Tešanj, JU SRC Tešanj, kompanije Oaza i Belif.

Firma Belif koja se između ostalog bavi i proizvodnjom hemikalija za održavanje bazenskih voda će konkretno u narednom periodu davati hemikalije za održavanje bazena na Kiseljaku, pojašnjava Benedita Kotorić iz ove firme.

Nakon završetka opremanja bazena, isti će biti dat JU SRC Tešanj na upravljanje, odnosno na dalju brigu.

Iz Općine Tešanj ističu da će se cijena ulaznice držati na minimalnoj vrijednosti kako bi bazen bio dostupan što većem broju građana za korištenje. Vodu za punjenje bazena će obezbjediti firma Oaza, dok će se u toku godine raditi još na poboljšanju pratećih sadržaja na ovom izletištu.

Svi potpisnici ugovara i sporazuma su izrazili nadu da će obnova bazena vratiti posjetioce na ovo izletište.