Terminal u Zenici omogućava dodatne količine dizela za veleprodajne kupce G Petrola u BiH

0

Kompanija G Petrol, zavisno društvo Naftne industrije Srbije, dodatno je uvećala kapacitete za skladištenje dizela u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine. Terminal u Zenici ima zapreminu od 3 miliona litara i omogućava odlaganje dodatnih količina dizela koje se dopremaju iz Rafinerije nafte u Pančevu. Naime, željeznicom je nedavno prvi put stigla kompozicija cisterni kojom je dopremljeno 1,7 miliona litara za Terminal u Zenici. Time je omogućeno urednije snabdijevanje kupaca većim količinama goriva vrhunskog kvaliteta.

Prema riječima Srđana Peševića, direktora G Petrola, promet u veleprodaji je u stalnom porastu tako da je proširenjem skladišnih kapaciteta povećana količina dizela u ponudi za veleprodajne kupce, ali korist imaju i potrošači u maloprodaji.

„Iako je dizel, koji se trenutno nalazi u Terminalu, namijenjen prvenstveno za veleprodaju, u slučaju nepredviđenih situacija, mi imamo dovoljne količine da snabdijemo svoje maloprodajne objekte u BiH i tako omogućimo nesmetano snabdijevanje svih naših kupaca“, pojašnio je Pešević.

Transport naftnih derivata željezničkim cisternama je jedan od najpovoljnijih vidova transporta čime se smanjuje čekanje na granici, a distributer nije limitiran dnevnim količinama na utovaru.

Pored Zenice, G Petrol raspolaže terminalima u Srebreniku i u Popovima u Republici Srpskoj, zapremine 1,7 miliona litara. Gorivo zadovoljava sve BAS STANDARDE vrhunskog kvaliteta, a trenutno je na terminalima u ponudi EURO DIZEL 10 ppm zimskog kvaliteta.

Premium brend 

GAZPROM i NIS Petrol benzinske stanice u BiH čini mreža od 42 moderno opremljena maloprodajna objekta koja na teritoriji BiH, pored standardnih derivata vrhunskog kvaliteta, ekskluzivno prodaju premijum G-Drive derivate. GAZPROM benzinske stanice, kao premijum brend, posetiocima pružaju i brojne pogodnosti: od odmora u kafeima uz osvježenja i tople napitke, preko širokog asortimana premijum proizvoda, do korišćenja besplatnog interneta. Više informacija potrošači mogu naći na www.gazprom-petrol.ba