Telekom Srbija nastavlja s akvizicijama

0

Telekom Srbija, koji je preko svojih kćerki-firmi snažno prisutan u BiH, nastavlja sa akvizicijama. Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je preuzimanje firme SAT TV Meteor d.o.o. Užice.

Telekom Srbije je podnio 13. marta ove godine prijavu koncentracije, piše BiznisInfo.

Firma SAT TV Meteor je lokalni provajder koji posluje na tržištu opštine Čajetina – Zlatibor. Pruža usluge distribucije medijskog sadržaja, odnosno analogne i digitalne kablovske televizije, i kablovskog pristupa internetu.

U Srbiji Telekom Srbija ima veći broj zavisnih drušava: Теlus Beograd, HD-WIN Beograd, mts banka, GO4YU d.o.o., YUNET INTERNATIONAL, mts Kosovska Mitrovica, mts Antena TV Beograd, mts sistemi i integracije.

U 2018. godini Telekom Srbija stekao je kontrolu nad društvima Kopernikus Tehnology, Avcom, Masko i Radijus Vektor.

Početkom ove godine društvu je odobreno sticanje kontrole nad preduzećem za promet, usluge inženjering i telekomunikacije BPP ING.

Zavisna društva izvan Srbije su Mtel Banjaluka, Logosoft Sarajevo, Мтеl Podgorica, TS:NET Amsterdam, mtel Austria Beč, HD-WIN Arena sport Hrvatska i LINK2YU Network GmbH Bеč.

Podsjetimo da je Mtel Banjaluka početkom ove godine postao vlasnik bijeljinske kompanije Telrad net i banjalučke firme Blicnet, koju je kupio od Telekoma Slovenija.

Mtel je odustao od pojedinih novih akvizicija, što se vidi iz posljednjih saopštenja Konkurencijskog vijeća BiH, ali se ne zna koje kompanije je još želio preuzeti. Špekulisalo se da Mtel namjerava kupiti firmu Elta kabel Doboj.