Telekom Srbija kupio još jednog operatora

0

Komisija za zaštitu konkurencije je objavila da je odobrila kompaniji Telekom Srbija kupovinu kablovskog operatera Masko iz Beograda.

Telekomu je odobrena kupovina 100 posto udela u Masku, koji je bio u vlasništvu Momčila Đuričića, navodi se na sajtu komisije.

Masko je svojim korisnicima, isključivo na teritoriji Beograda, pružao usluge kablovske televizije, kablovskog pristupa internetu i fiksne telefonije, a u 2017. godini imao je ukupan prihod od oko 90 miliona dinara.

Telekom Srbija je početkom novembra 2018. kupio kablovskog operatora Kopernikus, a u januaru ove godine još dva kabloska operatera, Radijus vektor i Avkom (Avcom).

Predstavnici kompanije su tada najavili da pregovaraju o kupovini još pet manjih kablovskih operatera, što je dio razvojne strategije “Milion plus”, čiji je cilj da nacionalni telekokomnikacioni operater dođe do milion korisnika televizije i interneta.

Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država koja posjeduje 58,1 posto kapitala, 20 posto ima sam Telekom, a ostatak je u vlasništvu malih dioničara, građana i zaposlenih koji su dobili besplatne dionice, prenosi agencija Beta.

BiznisInfo dodaje da Telekom Srbije u ekspanziji i u BiH, gdje su vlansici Mtela, sarajevskog Logostofa, a odnedavno i Blicneta.