Tegeltija primio predstavnika MMF-a

0

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarao je u Sarajevu sa rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Andrewom Jewellom.

Ovom prilikom predsjedavajući Vijeća ministara upoznao je rezidentnog predstavnika MMF-a da je novoformirano Vijeće ministara opredijeljeno za nastavak realizacije socioekonomskih mjera koje će doprinijeti fiskalnoj stabilnosti i  unapređenju ekonomskog i privrednog ambijenta BiH.

Tokom sastanka sagovornici su ocijenili da je neophodno što skorije usvajanje budžeta institucija BiH za 2020. godinu kako bi bio nastavljen postojeći, ali i otvoren put ka novom aranžmanu sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.

Ovom prilikom predsjedavajući Tegeltija je naglasio da je dobro da BiH ima aranžman sa MMF-om, jer prisustvo ove međunarodne finansijske organizacije daje sigurnost ostalim finansijskim institucijama i organizacijama, kao i budućim investitorima, u fiskalnu stabilnost zemlje. 

Sagovornici su ocijenili i da je dosadašnja saradnja Vijeća ministara i MMF-a bila korektna, te izrazili uvjerenje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.