Svjetski lider u oblasti drvne industrije gradi fabriku u BiH

0

U Kabinetu gradonačelnika upriličen je sastanak predstavnika multinacionalne kompanije Fantoni iz Udina (Italija) i gradonačelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića.

Povod sastanka je bio nova investicija na području grada Bosanska Krupa u oblasti drvne industrije.

– Danas smo imali zadovoljstvo i priliku biti domaćini predstavnicima multinacionalne kompanije Fantoni iz Udina, Italija, koji su započeli novu investiciju u Bosanskoj Krupi u oblasti drvne industrije i okončali prvu fazu. Ono što nam je prezentirano zvuči jako optimistično, te u sljedeće dvije do tri godine možemo očekivati još dvije faze i dalje investicije i razvoj njihove firme Flakes d.o.o. Bosanska Krupa – rekao je Halitović.

Halitović je ovom prilikom također istakao da im je jako bitno da su italijanski investitori još jednom potvrdili dobar poslovni ambijent u Bosanskoj Krupi, te da su opravdali njihova očekivanja.

Sastanku sa italijanskim investitorima su prisustvovali i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi USK Adis Džanić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić, direktor ŠPD „Unsko-sanske šume“ Šerif Kaljiković sa saradnicima, savjetnici premijera Vlade USK Samir Jašaragić i Husnija Kudić, te predstavnici privrednog društva „Holz Transporti“ Haris i Asim Harbaš.

– Fabrika Flakes još je jedan proizvodni pogon koji će doprinijeti daljem razvoju Bosanske Krupe koja je u prvih osam mjeseci 2023. godine imala izvoz u vrijednosti od 101, 5 miliona KM – poručio je ovom prilikom potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić.