Švicarski hotel uveo “karantinske apartmane”

0

Le Bijou, luksuzni švicarski hotelski brend, uveo je “karantinske apartmane” koji uključuju zdravstvene usluge u sobi, poput testiranja na koronavirus.

Boravak u jednom od ovih apartmana kreće se od 800 do 2.000 dolara za noć. Sadržaji uključuju dostavu hrane i ličnog kuhara, kao i privatnu teretanu, spa-tretmane u sobi i kućni ured.

Prethodni gosti Le Bijua bili su ljudi poput “Vuka sa Wall Streeta” Jordana Belforta i suosnivača Applea Stevea Wozniaka.

Uz testiranje na COVID-19, koje košta 500 dolara, gosti mogu platiti i druge zdravstvene usluge vezane za koronavirus, kao što su dvaput dnevno posjete medicinske sestre za 1.800 dolara i redovna njega medicinske sestre za 4.800 dolara dnevno.

Le Bijou je uveo karantinsku uslugu nakon što je izvršni direktor, Alexander Hübner, primijetio manje tipičnih rezerviranja za tri noći i više rezervacija 14 dana ili više. Na pitanje zašto produžuju boravak, mnogi gosti su rekli da su rezervisali apartman kao karantin.

Tada je odlučio prilagoditi svoje tradicionalne usluge tako da apartmane učini potpuno automatiziranim, uključujući proširenje digitalnih usluga virtualnim batlerom Jamesom, te uklanjajući potrebu za ljudskim kontaktom, primjerice pri prijavi i odjavi.

Le Bijou također nudi besplatan boravak za zdravstvene radnike koji rade prekovremeno da bi se izborili s epidemijom virusa, kao i za ljude “u velikoj potrebi”.

Švicarska je uvela stroge mjere socijalnog distanciranja kao i mnoge zemlje širom svijeta, ali nije naredila zatvaranje hotela.

Država ima više od 16 hiljada registrovanih slučajeva zaraze i 433 smrtna slučaja.