Švicarska kompanija “Regent” otvorila fabriku u Srbiji

0

Švajcarska kompanija za proizvodnju električne rasvjete “Regent Lighting” otvorila je fabriku u Svilajncu, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Investicija je vrijedna osam miliona eura, u početku će biti zaposleno 130 radnika, a u prve četiri godine investitor će uložiti četiri miliona eura.

Vučić je u obraćanju nakon otvaranja fabrike najavio da će u martu ili aprilu iduće godine krenuti izgradnja obilaznice oko Svilajnca, što je važna vijest i za građane i za investitore jer će ulaganje u ovaj region biti još isplativije.

Švajcarske kompanije, dodao je on, zapošljavaju u Srbiji 12.000 ljudi, a u ovoj najnovijoj bi trebalo da radi i više od 220.

“Regent” je u Svilajncu iznajmio objekat sa više od 1.000 metara kvadratnih gdje je započeo proizvodnju, a paralelno je gradio objekat za sopstvenu fabriku, u prvoj fazi 6.000 metara kvadratnih, a u drugoj biće izgrađeno još toliko.

Riječ je o izvozno orijentisanoj kompaniji koja je izgradila fabriku u Velikom polju, jednoj od dvije industrijske zone ove opštine gdje rade još četiri inostrane fabrike.

Ugovor o otvaranju fabrike potpisali su prije više od godinu dana u Bazelu, sjedištu ove kompanije, predsjednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i operativni direktor “Regenta” Jorg Steimer.

Srna