Svi pričaju o moćnom automobilu u kojem se Erdogan dovezao

0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u dvodnevni posjet Srbiji. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio mu je svečani doček ispred Palate Srbije, a ono što je ukralo pažnju mnogih je moćna limuzina u kojoj se Erdogan dovezao.

Prema pisanju srbijanskih medija, Mercedes u kojem se turski predsjednik pojavio pred beogradskom Palatom Srbije izgleda toliko impozantno da su ga neki prozvali pravom “zvijeri”.

Riječ je o automobilu marke “Mercedes Maybach S600”, crnom, blindiranom, sa zatamnjenim staklima, tako da prosto nije mogla da prođe nezapaženo svima onima koji su se zatekli kod Palate Srbije.

Mediji također pišu da se radi o vozilu otpornom na metke, a njegova cijena navodno iznosi nešto više od milion KM.

S ovom limuzinom je Erdogan nedavno bio u New Yorku tokom zajedanja Generalne skupštine UN-a. Također, s istim vozilom boravio u julu u Sarajevu za vrijeme njegove službene posjete.

Inače, o skupocjenim automobilima državnika često se govori pa je tako to postao jedan od suptilnih načina slanja poruka javnosti o “moći” državnika. Bez sumnje, niti Erdogan se nije slučajno pojavio upravo u tom vozilu. 

(Večernji.hr/Slobodna Bosna)