Šta se gradi kod zgrade Vlade RS-a

0

Na livadi u blizini kružnog toka “Reket” u Banjaluci, teniskog centra zgrade Vlade RS-a i drugih institucija, počeli su pripremni radovi i pristupni putevi za igradnju Cinema tower, dok će preko puta arene biti izgrađena kongresna koncertna dvorana.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ističući da je Cinema tower prvobitno trebao biti izgrađen na prostoru nekadašnjeg kina “Kozara”.

– Građani su se bunili da na tom mjestu nikne Cinema tower, jer je uzak prostor da bi se jedna takva zgrada uklopila tu. Zbog toga je Grad mijenjao zemljište, te su ovih dana krenuli pripremni radovi za izgradnju – rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, zemljište na kojem će se nalaziti neboder, Grad je mijenjao za zemljište koje je bilo u privatnoj režiji kod nekadašnjeg kina “Kozara”.

– Plac i zemljište je sada javno, a mijenjali smo ga sa zemljištem na lokalitetu kod ulice Olimpijskih pobjednika i vrijednost tog zemljišta zamijenjeno je sa zemljištem kod “Kozare” – pojasnio je on.

Dodao je da će tu, umjesto rupe i parkinga biti izgrađen gradski park, a zamjenu zemljišta podržala je Skupština grada.

– Lokacija kod Borčevog stadiona bila je najpogodnija, jer bi zgrada bila u visini već postojećih i pratila bi same objekte oko nje – naveo je Stanivuković.