Srpski biznismen preuzima glavnu ulogu u turizmu u Sloveniji

0

Srpski biznismen Miodrag Kostić zainteresovan je da kupi 41,7 posto slovenačke kompanije “Sava”, koja preko svoje firme “Sava turizam” posjeduje hotele na Bledu, “Terme 3000”, lječilište u Radencima, “Terme Ptuj”, “Terme Banovci” i hotele “Bernardin”.

Time bi njegova kompanija “MK grupa” preuzela glavnu ulogu u turizmu u Sloveniji.

Kako prenosi slovenački portal Siol.net, udio koji želi da preuzme Kostić, od 2016. godine je u vlasništvu američkog fonda “Jork”. Uz ovaj fond iz SAD, najveći vlasnik “Save” je država koja preko Slovenačkog državnog holdinga kontroliše 45 posto udjela kompanije “Sava”.

Slovenački mediji nisu uspjeli da saznaju koliko Kostić nudi Amerikancima za njihov dio.

Kako pišu, još nisu dobili ni odgovore iz londonske kancelarije fonda “Jork” da li i koliko želi da ostane vlasnik “Save”.

U novinskim člancima, međutim, prenose da bi preuzimanjem tog udjela u “Savi”, kompanija najbogatijeg srpskog biznismena postala najveća turistička grupacija u Sloveniji.

“MK grupa” je vlasnik hotela “Kempinski” na slovenačkoj obali, a predala je i ponudu za preuzimanje šest “Istrabencovih” hotela u Portorožu. U Sloveniji u vlasništvu ima i Gorenjsku banku, kao i udio u Aerodromu Portorož, posjećaju Novosti. 

PROČITAJTE JOŠ – Ko je Miodrag Kostić kojeg je američki magazin Forbes svrstao među najbogatije u Srbiji i regionu sa imovinom vrijednom više od 500 miliona eura.