Srebrenica: Šest radnika u probnoj proizvodnji pomfrita za izvoz

0

Gradnja fabrike za proizvodnju pomfrita, vrijedne 4,5 miliona eura na Vidikovcu u Srebrenici u završnoj je fazi. Nakon montiranja najsavremenije kineske opreme, privode se kraju radovi na uređenju kruga fabrike. Od potrebnih 53 radnika do sada je primljeno šest uposlenika, koji rade na probnoj proizvodnji, koja će zvanično početi početkom narednog mjeseca, piše Dnevni avaz.

Kako za Avaz kaže Ćazim Salimović, savjetnik načelnika za privredu i razvoj,  probna proizvodnja pokazala je, da se može dobiti kvalitetan pomfrit, što je dobra vijest pred puštanja fabrike u rad. Prvo će se, veli, pustiti jedna, zatim druga linija kako bi proizvodnja počela u dvije smjene.

– Kako koja linija bude puštana u rad, tako će se vršiti i prijem radnika. Do sada se na javni poziv odazvalo 2.000 nezaposlenih. Od te dvije hiljade uprava firme je trenutno primila šest  radnika. Do kraja ovog mjeseca bit će primljeno još   desetak  radnika, a nakon toga će ići popuna po sistematizaciji od 53 uposlena – kazao je Salimović.