Sprind plasirao na tržište tri nova pekarska proizvoda

0

Prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo plasirala je na tržište u okviru svog programa zdrave ishrane tri nova pekarska proizvoda: Baget sa srijemošem, Porodični i Ražev hljeb. Na ovaj način, Sprind želi dati svoj doprinos zdravlju potrošača, te specijalnim vrstama hljeba ponuditi alternativu u njihovoj svakodnevnoj ishrani, saopćeno je iz ove kompanije.

– Prednosti Bageta sa srijemošem, Porodičnog hljeba i Raževog hljeba su u pozitivnim učincima na zdravlje potrošača. Mada se najčešće smatra da hljeb treba izbjegavati, posebno dijebetičari, ovi hljebovi dokazuju suprotno. Baget sa srijemošem je prvi hljeb takve vrste na tržištu Bosne i Hercegovine. Inovacijama koje smo primijenili u Sprindu, postigli smo da se prvi put u narodu poznata biljka – lijek (divlji ili medvjeđi luk), koristi kao sastojak u hljebu. Svježi srijemoš dostupan je samo u proljeće, a naš Baget sa srijemošem je dostupan tokom cijele godine – ističe brand menadžerica u Sprindu, Lamija Isaković.

Sprindovi novi pekarski proizvodi su dokaz da tradicija može biti inspiracija za inovacije. Biljke koje se generacijama u Bosni i Hercegovini koriste kao lijek, kompanija Sprind integrira u svoju proizvodnju nudeći nove proizvode. Živimo ubrzanim tempom života i niko danas nema vremena posvetiti se zdravom životu u onoj mjeri u kojoj želi. Upravo zato naši proizvodi su spoj inovacije i tradicije, jer nam je zdravlje naših potrošača najvažnije – navode u Sprindu.

Sprind  d.d. Sarajevo spada među pekarske industrije sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Kompanija raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 150 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Od 2014. godine Sprind d.d. Sarajevo posluje u okviru AS GROUP.