Spriječen pokušaj udara na sigurnosni sistem?!

0

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, napravio je zaista impozantan spisak osoba koje je namjeravao da uhapsi ili da im se osveti na veoma brutalan način, objavio je novinar Slobodan Vasković, a prenijeli brojni portali u BiH.

Na spisku se nalazi i Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, i on je peti nosilac visokih funkcija kojeg je Salihović imao namjeru da uhapsi.

Osim Tegeltije, Glavni tužilac namjeravao je lišiti slobode Meddžidu Kreso, predsjednicu Suda BiH, Dragana Mektića, ministra sigurnosti, direktora SIPA-e Pericu Stanića i Osmana Mehmedagića Osmicu, direktora OSA-e. Jednostavnije rečeno, namjeravao je srušiti kompletan sigurnosno-pravosudni aparat.

– Ja sam Tegeltiju stvorio, ja sam ga izgurao na ovu poziciju, ja ću ga i uništiti – saopštio je Salihović svojim najbližim saradnicima.

Bijesan što se Tegeltija interesovao o problemima unutar Tužilaštva BiH, Salihović nije birao riječi o njemu.

– Tegelija je jedan najobičniji k… i on ne znači ništa. Sada neću prihvatiti funkciju predsjednika Suda BiH, zadržaću poziciju Glavnog tužioca, jer je to najjače mjesto za obračun sa tom bagrom – saopštio je Salihović svojim najbližim saradnicima, o čemu postoji relevantna dokumentacija (službene zabilješke), kao i svjedoci.

Salihović nije štedio ni predstavnike međunarodne zajednice, posebno britanskog ambasadora Edvarda Fergusona, kojeg je nazivao najpogrdnijim imenima, jer mu nije uputio poziv za obilježavanje jednog od britanskih praznika.

Glavni tužilac imao je namjeru da pozove Fergusona, izvrijeđa njega lično, ali i britansku Kraljicu, što je dokaz da je Salihović potpuno dezorijentisana i krajnje opasna osoba, koja ne preza ni od najgroznijih diplomatskih skandala.

Disciplinski tužilac VSTS pokrenuo je disciplinski postupak protiv Salihovića, jer je kompromitovao brojne istrage, posebno one vezane za Milorada Dodika.

Autor: Slobodan Vasković

Izvor: Avaz