Spor divova: Coca-Cola povukla sve proizvode iz prodajnih objekata Konzuma

0

Jedan od najjačih svjetskih brendova Coca-Cola povukao je iz svih Konzumovih prodajnih objekata u Bosni i Hercegovini svoje proizvode, potvrđeno je za Klix.ba.

Već punih sedam dana traje postepeno povlačenje svih proizvoda Coca-Cole iz svih maloprodajnih objekata Konzumove prodajne mreže širom BIH. Coca-Cola je povukla sva gazirana i negazirana pića, ali i vodu.

Kako smo se uvjerili danas, na policama Konzuma u Sarajevu više nema nijednog Coca-Colinog proizvoda. Jedan od radnika Konzuma objasnio nam je da je Coca-Cola prije 15 dana obustavili dostavu robe dok je prije pet dana povukla proizvode koji su ranije dopremljeni a nisu bili prodati.

Nezvanično, razlog za povlačenje Coca-Colinih proizvoda iz Konzuma je spor oko plaćanja, odnosno kašnjenje Konzuma u isplati dospjelih faktura.

Iz Konzuma i Coca-Cole na naš upit nisu željeli zvanično komentarisati razloge spora niti ostale detalje vezane za slučaj.

S obzirom na snagu brenda Coca-Cole i dominantnog položaja Konzuma u sferi trgovačkih lanaca u BiH, jasno je da se radi o sporu koji se rijetko viđa u našoj zemlji.

(Klix.ba)