SPAR ušao na tržište Kosova

0

SPAR International najavio je ulazak brenda na maloprodajno tržište Kosova, 27. evropsko tržište, u skladu s njihovom strategijom širenja.

SPAR Kosovo je novi entitet koji je osnovao konzorcij iskusnih partnera u veleprodaji i maloprodaji robe široke potrošnje, koji će raditi u partnerstvu sa SPAR Internationalom kako bi kosovskim potrošačima isporučio novi globalni standard iskustva u maloprodaji robe široke potrošnje.

Događanju SPAR-a na Kosovu, održanom 10. jula 2019. godine u švicarskom Mallu, prisustvovali su lokalni mediji, dobavljači i vladini dužnosnici gdje je objavljeno da će u sljedećih pet godina biti otvoreno 35 trgovina širom zemlje.

Samo u prva dva skladišta stvoreno je 125 novih radnih mjesta, a postojeće mogućnosti postoje u centralnom uredu i distribucijskoj mreži SPAR-a Kosovo.

Postoje planovi za otvaranje još 3 nove prodavnice prije kraja 2019. i daljnjih 7 trgovina tokom 2020. godine. One će biti u Prištini, kao i u drugim gradovima na Kosovu.

SPAR brand sada djeluje u 13.115 trgovina na četiri kontinenta, zapošljavajući oko 350.000 ljudi širom svijeta, prenio je Investitor.me.