Sirijac želi zgradu Doma penzionera u Sarajevu

0

Ponuda za kupovinu zgrade bivšeg Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići poslala je kompanija “Capital Holding” iz Sarajeva, s kapitalom sirijskog državljanina.

Iza ove firme, čije je sjedište u Novom Sarajevu, krije se ime sirijca Abdulaha Mehdija. On je prije dvije godine, kako smo pisali, kupio poslovni centar “Capital Tower” u sarajevskom naselju Otoka.

Abdulah Mehdi

Ova firma već je uplatila zakonski depozit od deset posto, odnosno million i 36.000 KM na cijenu objekta koji se prodaje za deset miliona KM, i to nakon snižavanja prvobitne cijene koja je iznosila 13,4 miliona KM, piše Dnevni Avaz.

Mehdi je biznismen iz Sirije, a kako je prije dvije godiine izjavio, nakon što je kao turista posjetio Sarajevo, odlučio je investirati novac u bh. metropoli.

Kapital njegove firme iznosi ukupno osam miliona KM, a navedeno je da ova firma ima sjedište u Abu Dabiju.

Suosnivač firme i Mehdijev zamjenik je Abdulatif Almohdi, a uložena 4 miliona KM.

Podsjećamo da postupak prodaje vodi Agencija za privatizaciju, a director Agencije Amer Bekrić povrdio je da je ponuda stigla na adresu Agencije, ali detalje nije znao dok ne bude završen konkurs.

-Objekt je u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Rok za prijavu bio je prekjučer. Stigla je samo jedna prijava, a očekujemo i prijave poštom. Aukcija je zakazana za narednu sedmicu – rekao je Bekrić.

Dom penzionera nalazi se u Bulevaru Meše Selimovića, a sastoji se od tri cjeline – stambeni dio lamela A, B, C i D, podrumsko-suterenski prostor i trafostanica.

Ukupna neto površina objekta iznosi 16.086,30 kvadratnih metara.

Ukupna površina zemljišta na kojem se objekt nalazi je 18.286 kvadratnih metara. Namjena objekta je poslovna, piše Avaz.