Siemens prijavio najviše patenata u Evropi u 2018, prestigao Huawei

0

Njemačka kompanija Siemens objavila je da je tokom 2018. godine prijavila najviše patenata u Evropi i tako zauzela prvo mjesto na rang listi prijava Evropskog zavoda za patente.

Siemens je sa 2.493 patenata potisnuo prošlogodišnjeg lidera Huawei na drugo mjesto, nakon koga slijede Samsung i LG, prenosi SEEbiz.

U 2017. godini Siemens je zauzimao drugo mjesto po broju prijavljenih patenata, a posljednji put nalazio se na prvom mjestu u Evropi 2011. godine.

Više od 25 odsto patenata Siemensa prijavljeni su u sektoru Industrije 4.0 i digitalizacije, u kojoj je kompanija podnijela znatno više prijava za prava intelektualnog vlasništva nego prethodne godine, a bilo je i više prijava u sektorima vještačke inteligencije i cyber bezbjednosti.

“Ovakvo rangiranje dokazuje da Siemens kontinuirano i dosljedno ostvaruje izvanredne rezultate rada na inovacijama, posebno kada su u pitanju digitalne tehnologije. Mi nismo fokusirani samo na brojnost patenata, već i na kvalitet i široku regionalnu pokrivenost našim pravima zaštite. Digitalizacija i važnost uslužnog poslovanja, prije svega, širu pokrivenost čine neophodnom”, rekao je Beat Vibel, direktor Sektora za intelektualno vlasništvo u kompaniji Siemens.