Semir Osmanagić: Teniski kompleks u Visokom koštat će više od pola miliona KM

0

U srijedu 13. jula svečano će biti otvoren teniski kompleks u parku “Ravne 2” u Visokom.

Tim povodom danas je u prostorijama Olimpijskog komiteta u Sarajevu održana press konferencija na kojoj se između ostalih obratio i Semir Osmanagić koji nije krio oduševljenje zbog ovog velikog ostvarenja, piše Avaz.

– Teniski kompleks u parku “Ravne 2” postat će regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera, a koje smo Novak Đoković i ja dogovorili prije stotinjak dana – rekao je Semir Osmanagić.

Osmanagić ističe kako je Đoković jedna od najzaslužnijih osoba za ovaj poduhvat, te da je samom pojavom motivisao mnogo djece da se bave tenisom.

– Kada se Novak pojavio u centru Safet Zajko, tada se 200 djece prijavilo da trenira tenis u lokalnom klubu. Mi želimo da privučemo teniske zvijezde i ponudit ćemo im besplatno nekoliko dana boravka u teniskom kompleksu – istakao je Osmanagić.

U Visokom se grade dva teniska terena, a istakao je kako će ovaj projekat na kraju koštati preko pola miliona KM. Također, Osmanagić je istakao kako pretpostavlja da bi Novak mogao oformiti i svoju akademiju u Bosni i Hercegovini.

Otvorenju teniskog kompleksa prisustvovat će Novak Đoković, Aldin Šetkić, Ivan Dodig, te Aljaž Bedene.