“Schneider Electric” predstavio najsavremenija rješenja pametnog zgradarstva

0

Kompanija “Schneider Electric”, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, u saradnji s banjalučkom firmom “Lanaco” danas je predstavila najsavremeniji podatkovni centar u Tehnološkom centru “Lanaco” u Banjoj Luci.

Poslovni partneri i predstvanici medija imali su priliku da upoznaju tehnološka rješenja objekta koja uključuju chillere na krovu, mašinsku, server i UPS sobu, glavni razvodni ormar i trafostanicu.

“Schneider Electric” je isporučilac infrastrukture za jednu od top tri vrhunske pametne zgrade u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i regionu izgrađenu u okviru Tehnološkog centra “Lanaco”.

Zgrada je urađena prema principima i načinu gradnje koji primjenjuje kompanija Microsoft na svojim objektima.

Svim procesima u pametnoj zgradi upravlja softver, a radi se o prvoj upotrebi najsavremenije tehnologije na ovim prostorima.

Data centar je urađen prema najsavremenijim standardima predviđenim za takvu vrstu objekata.

“Schneider Electric” rješenja znače povećanu efikasnost korištenjem standardnih komponenti koje se brzo konfiguriraju, napajaju i instaliraju kao rješenje.

Modularnost omogućava da se rješenje brzo prilagodi novim zahtjevima.

“Schneider Electric” rješenja, kako je saopšteno, znače i niže ukupne troškove pomoću modularnih komponenti koje omogućavaju model plaćanja samo tokom rasta što smanjuje kapitalne troškove.

Operativni troškovi se smanjuju pomoću odgovarajućeg dizajna i opreme koja je optimizirana za efikasno korištenje električne energije te pomoću integriranog softvera i sistema kontrole.