Sberbank BH ostvarila neto dobit od 6,2 miliona KM

0

Sberbank BH je 2015. godinu završila sa više od 6,2 miliona KM neto dobiti, što je porast od 34% u odnosu na 2014. godinu.

Banka je ostvarila rast po svim ključnim parametrima znatno iznad tržišnog prosjeka. Ostvaren je rast aktive od 9,4%, te ukupnih kredita od 8,7%. U segmentu depozita banka je ostvarila rast od gotovo 30%.

– Mnogo smo uložili u unapređenje poslovanja, kroz razvoj proizvoda i kvalitetu usluga kako bi zadovoljili stvarne želje naših klijenata. Ostvareni rezultati su jasan pokazatelj visokog nivoa njihovog povjerenja u upravljanje bankom – istakao je Edin Karabeg, direktor Sberbank BH.

Naglasio je da ih klijenti  percipiraju kao snažnog i pouzdanog partnera, što je pristup koji kontinuirano razvijaju u poslovnoj saradnji.

Sberbank BH je, potpisivanjem partnerskog ugovora sa Konzumom, krajem 2015. godine, započela višegodišnju saradnju kojom će klijentima ponuditi raznovrsne i jedinstvene proizvode i usluge. Uskoro će se na tržištu pojaviti jedinstven kartični proizvod kao rezultat ove saradnje, a značajniji efekti saradnje očekuju se tokom godine.

Unapređenje poslovanja Sberbank BH ogleda se i u širenju poslovne mreže. Početkom godine je otvorena poslovnica u Travniku, a nedavno je i poslovnica u Sanskom Mostu preseljena na novu, puno adekvatniju lokaciju. Ove aktivnosti Banka poduzima u skladu sa strategijom poslovanja, a s ciljem da približi klijentima i omogući im jednostavnije i brže korištenje bankarskih usluga, saopćeno je iz Sberbank BH.