Sarajevski revizor snimljen kako prijeti putniku

0

Nekoliko građana Sarajeva jučer oko 17:30 na stanici na Malti bili su podvrgnuti prijetnjama sarajevskih revizora, a dio incidenta uspjeli su snimiti mobitelom.

Kako su kazali, grupa prijatelja od dvije djevojke i dva momka nalazili su se u tramvaju, troje je uredno pokazalo mjesečne iskaznice kada su ušli revizori, osim jednog koji nije imao kupljen kupon za mjesec april.

– Kaubojski nastup uposlenika GRAS-a nešto je preko čega se više ne može prelazit. Obraćanje sa visoka, podizanje tona i vrijeđanje djevojaka, mojih prijateljica, na osnovu izgleda i dopaskama ‘bolje da bomba padne na kuću nego da vi u nju uđete’ sramotno je i nedostojno osobe kojoj je u opisu radnog mjesta saradnja sa ljudima – kazao je jedan od putnika T.S.

Kazao je da je incident dostigao vrhunac prilikom izlaska iz tramvaja, što je i snimljeno.

– Najmlađi i najgrlatiji od njih desetak koji su bili tu jalijaški je ispalio “imaš lijepe zube, mogao bi da ostaneš bez njih”, bez ikakvog povoda inicirajući fizički kontakt, pozivajući nas u park preko puta veterinarskog fakulteta da “završi sa nama” – rekao je T. S. Razočaran, istakao je da je krajnje vrijeme da uposlenici GRAS-a shvate da ne postoje građani radi njih.

– Video snimak je samo vrh ledenog brijega onoga sto se desilo, jer smo kolege i ja doživjeli salvu uvreda od gospodina u narandžastoj majici, koji je na zahtjev odbio pokazati radnu legitimaciju – rekao je T.S.

A.J. koji nije imao kartu, rekao je da razlog tome leži u činjenici što je početak mjeseca i još uvijek nije stigao kupiti kupon.

– Bez pogovora bih izašao da revizori nisu nastupili na način na koji jesu. Zaista sam šokiran načinom na koji je nastupio jedan od njih, fizički mi prijeteći nošen podrškom starijih kolega, koji su, očigledno, mnogo hrabri kada su raspoređeni ovako u čoporu, naročito prema djevojkama – rekao je A. J.

Kazao je da je sramotno da građani glavnog grada jedne države u 21. vijeku trpe ovakav vid divljačkog maltretiranja.

(Izvor: Avaz)