Sarajevo Waves dobija prve stanare

0

Aktivnosti na izgradnji novog naselja Sarajevo Waves na području općine Ilidža uveliko su u toku, a započelo je useljavanje prve zgrade.

Izgradnja naselja Sarajevo Waves trenutno je jedan od najvećih građevinskih projekata u Kantonu Sarajevo. Naselje će se sastojati od šest stambeno poslovnih objekata, koji čine ukupno 13 lamela, piše Fokus.

Završetak kompletnog projekta se očekuje u periodu od pet do sedam godina. U naselju će ukupno biti oko 400 stambenih jedinica, a vrijednost investicije je oko 50 miliona KM. Kako ističu iz kompanije Compact Invest, koja je investitor u ovom projektu, prva faza projekta u potpunosti je okončana u martu 2016. godine, a trajala je ukupno godinu dana.

sarajevo-waves

“Stanovi su useljivi i prodaja je u toku. Za Sarajevo Waves 2 je gotova urbanistička saglasnost te je u toku izrada glavnog izvedbenog projekta. Za Sarajevo Waves 6 izdata je građevinska dozvola, a radovi bi trebali krenuti u skorije vrijeme“, rekla je za Fokus Damira Šarić-Avdić, glasnogovornica kompanije Compact Invest.

sarajevo-waves-2

Kada je riječ o ostalim dijelovima naselja, usaglašavanje projekta je u toku, a za Sarajevo Waves 5 započeta je izrada idejnog rješenja. Naselje Sarajevo Waves idejno je zamišljeno kao stambeno-poslovni kompleks u prirodnom okruženju pored rijeke Željeznice sa pogledom na planine Igman i Bjelašnicu. U okviru naselja nalazit će se veliki park sa šetalištem, više dječijih igrališta, a objekti će imati krovove sa zelenim površinama.

Save