SARAJEVO: Iz prodaje se povlači “Snickers” s komadićima plastike

0

U Kantonu Sarajevo do danas je iz prodaje povučeno 706 komada proizvoda “snickers multipack”, dok je njih osam prodato, potvrdila je Feni glasnogovornica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS-a Vildana Bosno.

Nakon obavijesti Agencije za sigurnost hrane BiH da je na bh. tržište, u količini od jedne palete, isporučen “snickers multipack” za koji se pretpostavljalo da u sebi sadrži komadiće plastike, kantonalni sanitarni i tržišno-turistički inspektori su izvršili inspekcijske nadzore u magacinskim prostorijama uvoznika i distributera tog proizvoda u Sarajevu.

U postupku inspekcijskog nadzora konstatirano je da je u skladište “Ataco-Roba” distribuirano 714 komada spornih proizvoda u pakovanju od 4 x 50 grama, koji su dopremljeni iz Centralnog skladišta “Ataco” d.o.o. Mostar.

Osim dva komada proizvoda iz sporne serije, koja su zatečena u skladištu, ostatak pošiljke je proslijeđen trgovačkim objektima na području Sarajeva.

S obzirom na to inspektor je donio rješenje kojim je zatečene proizvode stavio van prometa, dok je distributeru naređeno da povuče i van prometa stavi sve proizvode sporne serije distribuirane u Kantonu Sarajevo.

S tržišta je istog dana povučeno 471 pakovanje ovog proizvoda, a prema izvještajima dostavljenim Inspektoratu sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije, do danas je iz prodaje povučeno 706 komada.

S obzirom na hitnu reakciju dobavljača, u postupku inspekcijskih nadzora sporni proizvod nije zatečen u prometu, a u međuvremenu nije bilo ni žalbi potrošača.