Sarajevo: Interes studenata za smještaj u hotelu Emiran stalno raste

0

Od septembra 2014. kada je u Sarajevu otvoren prvi luksuzni hotel za studente Emiran, u njemu je do sada boravilo više od 200 studenata. Pored studenata iz Bosne i Hercegovine, usluge hotela koriste i studenti iz inostranstva koji studiraju na nekom od internacionalnih univerziteta u Sarajevu.

Dok neki od studenata u hotelu borave svega nekoliko sedmica ili mjeseci odnosno tokom trajanja određenih univerzitetskih projekata, drugi su tu cijelu akademsku godinu pa i duže.

Dženana Katica iz službe marketinga hotela Emiran za BiznisInfo kaže:  “Najviše stranih studenata smještenih u hotelu Emiran dolazi iz Turske i iz Sjedinjenih Američkih Država. Iako oni u sklopu svojih univerziteta često imaju internate, uglavnom se odlučuju za nas zbog samog sadržaja u hotelu, kao i zbog mogućnosti upoznavanja studenata sa drugih Univerziteta.”

I pored opaski koje su se u javnosti često mogle čuti povodom otvaranja hotela kako se radi o usluzi koja je za studentski standard preskupa te kako ova investicija neće biti isplativa, očekivanja investitora i uposlenika hotela Emiran u potpunosti su ispunjena.

O tome govori i činjenica da interes studenata za smještaj u hotelu Emiran od njegovog otvaranja stalno raste.

U Emiranu ističu da su maksimalno posvećeni unaprjeđenju usluga koje pružaju kako bi studentima omogućili što bolje uslove tokom njihovog školovanja.

“Ono čemu smo se također posvetili jeste razvoj Hotela Emiran u komercijalnom pogledu, obzirom da je u pitanju hotel sa kategorizacijom od 4 zvjezdice. U budućnosti svakako planiramo otvaranje nova dva hotela ispred grupacije Emiran, ali ti hoteli neće imati univerzitetski karakter”, neki su od planova koje je sa čitateljima BiznisInfo portala podijelila Katica.

Hotel Emiran je investicija u čiju je izgradnju uloženo preko šest miliona KM.

D. Š.