“Sanino” postao direktni dobavljač za “Adidas”

0

Fabrika obuće “Sanino” iz Dervente organizovala je “Dan dobavljača” povodom dobijanja statusa direktnog dobavljača repromaterijala za kopačke “Adidas” i jubileja proizvodnje desetomilionitog para kopački.

Predstavnik “Adidasa” Kert Volker rekao je da je “Sanino” sklopio posao budućnosti.

“U budućnosti to je kompanija od koje ćemo kupovati gotov gornji proizvod, a ne samo pojedine djelove kao do sada. ‘Sanino’ će sam nabavljati materijal za proizvodnju od dobavljača, snositi rizik tog posla. To je i veća vrijednost posla nego do sada”, rekao je Volker.

Čestitke preduzeću “Sanino” uputio je načelnik opštine Derventa Milorad Simić, dodajući da je Derventa postala lider kada je riječ o privredi. “Značajno je da najveća svjetska firma ukaže povjerenje ‘Saninu’ koji je iz Dervente. Danas sam izuzetno radostan što se to dešava u Derventi, u Republici Srpskoj”, rekao je Simić.

Direktor fabrike “Sanino” Radovan Pazurević naveo je da ova firma izlazi iz klasičnog “lon posla” koji je do sada bio i da je napravljeno već nekoliko kompletnih uzoraka, te da nema problema i proizvodnji.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić rekao je da je veoma značajno da imamo priliku da promovišemo uspješne kompanije kao što je ‘Sanino’, koji ima veoma impresivan razvojni put. On je dodao da je u Republici Srpskoj u posljednje dvije godine vidljiv rast u proizvodnji proizvoda od kože i u tekstilnoj industriji u cjelini.

“Posebno u kožarskoj i proizvodnji obuće to je rast od šest procenata, što je veoma značajno kada poredimo 2014. i 2015. godinu, ali ohrabruje i stopa rasta u prva tri mjeseca ove godine”, dodao je Đokić.