Samsung Galaxy A40: Vrhunski uređaj po povoljnoj cijeni

0

Novi Samsungov telefon Galaxy A40 ima sve odlike vrhunskog uređaja, a po veoma povoljnoj cijeni.

Ovaj telefon će zadovoljiti sve vaše potrebe kada je riječ o komunikaciji, radu ili zabavi, jer je riječ o uređaju vrhunskog kvaliteta. Galaxy A40  namijenjen je onima koji žele kompaktan oblik, bez kompromisa u iskustvu gledanja ili performansi.

5,9-inčni Infinity-U ekran od ivice do ivice, nudi neprekinuti vizualni doživljaj koji se udobno uklapa u ruku korisnika. Bez obzira radi li gledaju TV ili igraju, ekran Full HD + Super AMOLED pruža izvanrednu kvalitetu slike i jasnoću.

A40 posjeduje dvostruku kameru koja omogućuje snimke širokog ugla do 123 ° i inteligentni AI optimizator scene koji donosi najbolje od svake slike. Također ima snažnu prednju kameru od 25 MP koja je u mogućnosti optimizirati ispod i iznad izloženih scena.

Galaxy A40 opremljen je najmodernijim tehnološkim inovacijama a kreiran je prema potrošačkim trendovima u Evropi. 

Naročito je važno naglasiti da su, zahvaljujući ovom telefonu, vrhunski uređaji sada dostupni po veoma povoljnoj cijeni. Samsung je ovim telefonom definitivno pobjegao konkurenciji.

Prestavljanje serije 

Inače, kompanija Samsung Electronics nedavno je predstavila novu Galaxy A seriju sa tri nova pametna telefona – A20e, A40 i A80 – koji se pridružuju već najavljenim A10, A50 i A70, čime je Samsung postao najjači u ovom segmentu.

Nova Galaxy A linija donosi uzbudljive industrijske inovacije novoj generaciji korisnika, pružajući vrhunske karakteristike i iskustva po izuzetno pristupačnoj cijeni.

“Serija Galaxy A donosi vrhunsku tehnologiju, inovacije i napredne funkcije, što omogućuje današnjoj generaciji da radi ono što drugi ne mogu”, rekao je Hadrian Baumann, viši potpredsjednik i voditelj prodaje Mobile Communications Business kompanije Samsung Electronics za Evropu. „Ovaj segment redefinira novom generacijom koja želi dobiti najbolje od onoga što im je potrebno. U Samsungu smo oduševljeni što smo u mogućnosti to ostvariti, dajući ljudima izbor uređaja koji nude najbolji ekran, kameru i bateriju.“

Uz ovih šest uređaka, serija Galaxy A omogućuje korisnicima da izaberu telefon koji najbolje odgovara njihovom načinu života i budžetu. Bez obzira žele  li najveći i najsvjetliji ekran da gledaju sav sadržaj, super široku kameru sa tri objektiva koji će prenositi njihov život ili inteligentnu bateriju dovoljno snažnu da ih  drži u toku dana i noći, serija Galaxy A ima sve.

Dizajniran za Evropu

Galaxy A je razvijen u direktnom odgovoru na kontinuirani rast u segmentu i povećana očekivanja kupaca  koji traže kvalitet i inovacije. Kako bi najbolje služio evropskim kupcima, Samsung uvodi dva potpuno nova uređaja posebno razvijena za ovu regiju – A20e i A40. Oba ova uređaja imaju iste najmodernije inovacije koja su standardne za Galaxy A, dok njihova manja veličina ekrana odražava snažan potrošački trend kompaktnih uređaja u Evropi.

Galaxy A20e

Galaxy A20e ima 5,8-inčni Infinity-U ekran, koji omogućuje dugotrajne performanse, dizajnirane da prate svakodnevne potrebe.

Opremljen snažnom baterijom od 3,000mAh, A20e omogućuje korisnicima da gledaju svoje omiljene filmove, igraju igre ili obavljaju više zadataka, i budu sigurni da njihova baterija ima izuzetnu izdržljivost, dok je tehnologija brzog punjenja od 15 W dovoljna da brzo napune svoj telefon i opet ga pokrenu.

A80

Dizajniran sa Samsungovom prvom rotirajućom kamerom, Galaxy A80 omogućuje korisnicima da bez problema uhvate svijet oko sebe. Automatska pop-up rotirajuća kamera ne samo da pruža isto izvanredno iskustvo i za zadnju i za prednju kameru, već također omogućava nesmetan prikaz preko cijelog ekrana. Novi sAMOLED 6,7 ”FHD + Infinity ekran donosi sadržaj u živopisnim detaljima, koji u kombinaciji sa Dolby Atmos zvukom, omogućuje potpuno iskustvo.

Galaxy A80 također sadrži inteligentnu bateriju od 3.700 mAh koja uči korisnikove dnevne rutine i upotrebe aplikacija, kako bi optimizovali potrošnju energije telefona, dok njegova sposobnost super-brzog punjenja od 25 W znači da će korisnici malo vremena potrošiti na punjenje telefona.

Za više informacija o Galaxy A seriji, posjetite www.samsungmobilepress.com , www.news.samsung.com/galaxy  ili www.samsung.com/galaxy